Vitanet kalcij 1000 mg+vitamin C 800 mg a10 šumeće tablete

Vitanet kalcij 1000 mg+vitamin C 800 mg a10 šumeće tablete

Proizvođač: Vitanet

€ 6,50

Kalcij doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji te prijenosu živčanih impulsa. Također pomaže održavanju zdravih kostiju.

Vitamin C doprinosi održavanju normalne funkcije živčanog imunološkog sustava za vrijeme i nakon intenzivne tjelesne aktivnosti. Također doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa te smanjenju umora i iscrpljenosti, a ujedno povećava apsorpciju željeza.

Kalcij je esencijalni mineral neophodan za izgradnju i održanje kostiju. Kalcij ima važnu ulogu u pravilnom funkcioniranju brojnih regulacijskih mehanizama. Neophodan je za živčanu, mišićnu i srčanu funkciju kao i za zgrušavanje krvi. Također, utječe na funkciju brojnih hormona. Iz toga je razloga nužno da je u odgovarajućim tkivima prisutan u odgovarajućim koncentracijama.

Vitamin C ima važnu ulogu u biološkim procesima. Neophodan je za formiranje kolagena (prisutan u kostima, hrskavici, koži i ostalim tkivima) i obnovu tkiva. Nedostatak kalcija i askorbatne kiseline (vitamina C) može biti uzrokovan nepravilnom prehranom ili se može pojaviti u različitim stanjima, uslijed povećanih potreba kao što su trudnoća i dojenje, u razdoblju brzog rasta djece i adolescenata, u starosti, tijekom zaraznih bolesti i ozdravljenja. Vitanet KALCIJ 1000 MG + VITAMIN C 800 MG šumeće tablete osiguravaju vitamin C i kalcij u količinama dovoljnima da nadomjeste dnevne potrebe i u razdobljima kada su potrebe za njima povećane.

Šifra artikla: 0100007720 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 10,00 tbl

Jedinična cijena: € 0,65 / tbl


Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.