Vitanet beta glukan+vitamin C a60 kapsule

Vitanet beta glukan+vitamin C a60 kapsule

Proizvođač: Vitanet

€ 36,66

Proizvod VITANET Beta glukan 500 mg + vitamin C sadrži 431 mg beta glukana i vitamin C 30mg koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta-glukan je dugolančani polisaharid koji posjeduje svojstvo aktivacije imunološkog sustava. Dobiva se iz stanične stijenke kvasca (Saccharomyces cerevisiae). U prirodi ga možemo pronaći u žitaricama (zob, ječam), gljivama (reishi, čaga, shiitake i maitake) i nekim vrsta algi.

Smatra se najsnažnijim prirodnim aktivatorom i stimulatorom imunološkog sustava koji može povećati djelotvornost imuniteta do nekoliko puta. Istraživanja su pokazala da beta-glukan u organizmu aktivira ključne stanice imunološkog sustava - fagocite, makrofage, neutrofile, eozinofile i NK-stanice. Omogućuje im da djeluju brže u prepoznavanju i uništavanju štetnih patogenih mikroorganizama kojima smo svakodnevno izloženi. Brojna istraživanja su dokazala da beta-glukan potiče rast fagocitne sposobnosti imunoloških stanica da uništavaju strane uljeze.

Osim sposobnosti da poveća učinkovitost imunoloških stanica, beta-glukan utječe i na brojnost tih stanica potičući njihovo stvaranje, što rezultira bržim dotokom novih imunocita u krvotok i različite organe čitavog organizma. Beta-glukan je potrebno uzimati na prazan želudac najmanje pola sata prije sljedećeg obroka zbog poboljšanja apsorpcije.

Šifra artikla: 0100007716 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,61 / kps


Kategorije: Ostalo - dodaci prehrani, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.