Natrol Biotin 1000 mg (kosa, koža, nokti) 100 tableta

Natrol Biotin 1000 mg (kosa, koža, nokti) 100 tableta

Proizvođač: Natrol

€ 14,90

Natrol Biotin 1000 mcg sadrži čisti vitamin biotin u velikoj dozi. Biotin spada u porodicu B vitamina i neophodan je za izgradnju i rast stanica te pretvorbu masti u amino kiseline. Odobrene zdravstvene tvrdnje odnose se na održanje normalne kose, kože i sluznice, na ulogu u normalnoj psihološkoj funkciji i funkcioniranju živčanog sustava. Biotin sudjeluje u metabolizmu makronutrijenata i stvaranju energije.

Biotin pripada skupini B-vitamina (B7). Uključen je u biosintezu masnih kiselina, proizvodnju energije te sintezu nekih aminokiselina. Dobri prirodni izvori biotina su meso, žumanjak jajeta, soja, gljive, banane, kikiriki, zob i pivski kvasac. Jedna od bakterija prisutnih u crijevima proizvodi značajne količine biotina, no oprečna su mišljenja da li je time samo povećano njegovo prisustvo u crijevima ili u čitavom organizmu.

Osobe koje se normalno hrane, prema važećim standardima, rijetko imaju izražen nedostatak biotina, ispod preporučenih dnevnih količina. Osobe koje konzumiraju sirov bjelanjak ili duže vrijeme koriste antibiotike, spadaju u rizičnu skupinu koja potencijalno može razviti nedostatak biotina. Tipični simptomi nedostatka biotina u organizmu su dermatitis, depresija, gubitak kose, anemija i mučnina.

Natrol Biotin 1000 mcg

  • Za lijepu i zdravu kosu i kožu
  • Pomaže stvaranje energije
  • Male tablete jednostavne za uzimanje
  • 100% vegetarijanski, bez glutena

Dugotrajna upotreba sedativa, pretjerana konzumacija alkohola i bolesti probavnog trakta povećavaju rizik od nedostatka biotina u organizmu. Veće količine (8-16 mcg) mogu biti od pomoći dijabetičarima budući da snižavaju razinu glukoze u krvi i sprječavaju pojavu neuropatije.

Pakiranje: 1000 mcg | 100 tableta
Način primjene: Uzmite jednu tabletu, jednom na dan, uz obrok.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Odobrene zdravstvene tvrdnje:
• Biotin doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava
• Biotin doprinosi održavanju normalne kose
• Biotin doprinosi održavanju normalne kože
• Biotin doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije

 

Šifra artikla: 0100006336 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 100,00 tbl

Jedinična cijena: € 0,15 / tbl


Kategorije: -


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.