Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Dr. Kaliterna S krema 30 ml

Dr. Kaliterna S krema 30 ml

Proizvođač: DR.KALITERNA

€ 20,00

Sumpor je poznat kao stari sastojak koji se koristi kod liječenja raznih infekcija. Posebno efikasno djeluje na uništenje raznih bakterija i gljivica. Pored toga, ima jak protuupalni efekt te potiče brže cijeljenje, i prolaženje upale. Jedan od razloga zašto je tako efikasan je i to što bakterije, paraziti i gljivice teže razvijaju otpornost na sumpor za razliku od antibiotika.

S cream krema je inovativna po pitanju liječenja akni posebno jače upaljenih, rozaceje te kod seboreičnog dermatitisa. Rosaceja je bolest obilježena napadajima crvenila uz kapilare te promjene slične aknama a parazit Demodex je pogoršava. Seboreični dermatitis zahvaća najčešće područje između obrva i nosa, a uzrokuju ga gljivice. Sumpor djeluje tako da uništava parazite i gljivice te da upala znatno brže prođe a akna se isuši. S cream je posebno pogodna u slučaju izbijanja pojedinih akni koje su jače upaljene, a u svrhu bržeg prolaženja. Možemo reći da je S cream “joker” krema u liječenju navedenih bolesti. Za bolji efekt savjetuje se pridržavanje uputa o prehrani pa se preporučuje strogo izbjegavanje šećera, gaziranih pića, junk ili brze hrane, mlijeka i svih mliječnih proizvoda te kruha i tjestenine od pšeničnog brašna.  

S cream se nanosi na očišćeno lice, a u svrhu što boljeg čišćenja lica savjetuje se koristiti Zeomilk, micelarni gel ili micelarnu otopinu. Krema se nanosi ciljano na crvenilo i upalu, tj. same akne. Početno se savjetuje nanositi ju jednom dnevno, osobito kod suhe i osjetljive kože, a kasnije postupno jednom do dva puta dnevno jer je moguća iritacija. U slučaju iritacije savjetuje se pauzirati nanošenje na nekoliko dana dok se upala ne smiri te se krema može ponovo koristiti. Savjetuje se 10 do 15 minuta nakon nanošenja S cream nanijeti Zeoclear, Zeogold ili neku drugu kremu za njegu, u svrhu ublažavanja i sprječavanja iritacija, osobito kod suhe i osjetljive kože.

Šifra artikla: 0100007326

Kategorije: -


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.