Vivan kalcijev karbonat 50g

Vivan kalcijev karbonat 50g

Proizvođač:

€ 15,79

Za sve koji kroz redovnu prehranu ne dobivaju dovoljno kalcija. Povećanu potrebu za kalcijem imaju osobe koje ne koriste dovoljno povrća, koje jedu puno hrane bogate bjelančevinama životinjskog podrijetla, starije osobe i trudnice i dojilje.

Suvremeni način života (preveliki napori, stres, a pogotovo prehrana) uzrokuje preveliku kiselost organizma. Kalcij je mineral koji stvara lužnatost (alkalnost) a smanjuje kiselost. Da spriječi štetu koja bi trajno nastala i možda se ne bi mogla popraviti, tijelo “uzima” kalcij iz kosti i tim kalcijem postiže potrebnu bazičnost. Umjesto vlastitih kosti, ponudimo organizmu drugi prirodni kalcij-koraljni kalcij. Zdrav organizam treba biti blago alkalan-bazičan, ali ne kiseo. To je posebno važno za vitalne organe. Ako je drugačije, tada se razbolimo.

Kalcij pomaže kod:

  • normalnog zgrušavanja krvi,
  • oslobađanja energije metabolizma,
  • djelovanju mišića,
  • normalnom prijenosu živčanih impulse,
  • normalnom djelovanju probavnih enzima,
  • ima ulogu u podijeli i specijalizaciji stanica,
  • potreban je za održavanje zdravih kosti i zubiju.

Sve to kalcij postiže zato jer učinkovito smanjuje kiselost a pospješuje bazičnost jer svi organi za normalno funkcioniranje trebaju alkalnu okolinu. Ako nemamo dovoljno kalcija, sve može biti otežano. Bez kalcija jednostavno nema zdravlja.

Naravno da je pritom važno da koristimo prirodni kalcij, kako sa drugima ne bi prouzročili još više problema. Potpuno prirodan je koraljni kalcij, poznat u cijelom svijetu, to je jedinstven prirodni prah dobiven iz fosiliziranih koraljnih okamina, što se brzo i lako apsorbira.

Nema konzervansa, šećera i arome. Nema nuspojava ili neželjenih učinaka.

Jedna žličica dnevno, što je približno 1 gram. Djeca do 12 godina uzimaju pola žličice.

Ne uzimati približno pola sata prije ili poslije obroka jer kalcij smanjuje učinkovitost želučane kiseline koja nam je potrebna u procesu probave.

U slučaju čestog korištenja hrane bogate proteinima iz životinjskih izvora (meso, mlijeko, mesni i mliječni proizvodi) kao i hrane koja uzrokuje kiselost, potrebe za kalcijem se povećavaju.

Šifra artikla: 0100007869 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 0,05 kg

Jedinična cijena: € 315,80 / kg


Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.