Solgar Advanced Antioxidant formula 60 kapsula

Solgar Advanced Antioxidant formula 60 kapsula

Proizvođač: Solgar

€ 42,64

zaštita od štetnog djelovanja slobodnih radikala i oštećenja vitalnih bioloških struktura kao što su lipidne membrane, proteini i DNA
potiče vitalnost, obrambene snage organizma, te pomaže detoksikacijske procese
sadrži i ekstrakte zelenog čaja, crvenog vina i piknogenola koji doprinose snažnoj neutralizaciji štetnih spojeva
Pakiranje:
Bočica sa 60 kapsula biljnog porijekla
Antioksidansi imaju značajnu ulogu u sprječavanju štetnog djelovanja endogenih ili egzogenih slobodnih radikala. Slobodni radikali predstavljaju molekule s nesparenim elektronom u vanjskoj ljusci zbog čega imaju visoki potencijal vezanja za druge molekule. Time počinju lančanu reakciju i stvaranje patoloških spojeva koji u konačnici dovode do destrukcije stanica. Antioksidansi se vežu na takve molekule, neutraliziraju ih i tako čine neškodljivim za organizam.
Advanced Antioxidant Formula sadrži kombinaciju snažnih elemenata koji doprinose neutralizaciji štetnih spojeva. To su vitamini A, C, E, prirodni karotenoidi, zatim cink, selen, bakar i mangan koji su esencijalni sastojci najsnažnijeg prirodnog antioksidansa superoksid-dezmutaze (SOD), pri čemu mitohondrijska SOD sadrži mangan, a citoplazmatska bakar i cink.
Među ostalim, proizvod sadrži L-glutation koji zajedno sa selenom stvara enzim glutation-peroksidazu. Antioksidativni učinak selena može sprječiti niz poremećaja povezanih sa starenjem, npr. bolesti povezane sa staničnom mutacijom, degenerativne promjene kardiovaskularnog sustava, promjene na zglobovima i očima, te smanjiti upalna stanja ili imunološke deficite. Također, selen se preporučuje kod problema muške neplodnosti. Glutation-peroksidaza je najvažniji detoksikacijski mehanizam u organizmu, a selen pospješuje aktivnost glutationa i olakšava sintezu glutation peroksidaze. Glutation pomaže u izlučivanju niza toksičnih elemenata iz okoliša kao što su teški metali, pesticidi, hormoni, razni metaboliti koji nastaju tijekom obrade hrane, ili lijekovi. Tako selen pospješuje izlučivanje kadmija koji se najčešće unosi pušenjem ili zagađenim zrakom te žive. Od najvećeg je značaja neutralizacija slobodnih radikala uzrokovanih oksidacijom masti, vrlo agresivnih oblika koji uzrokuju oštećenja lipida, staničnih membrana, proteina i DNA. Selen doprinosi stvaranju boljeg HDL/LDL omjera, smanjenoj agregaciji trombocita i smanjenom odlaganju kolesterola u stijenkama krvnih žila čime smanjuju rizik od ishemijskih bolesti kardiovaskularnog sustava. Pospješuje učinkovitost T i B limfocita, nespecifične i specifične imunosti i time pomaže u obrani od raznih infekcija. Oči su među najosjetljivijim tkivima, jer su izložene štetnom djelovanju ne samo endogenih slobodnih radikala, već i egzogenim čimbenicima kao što su UV zrake, ozon ili druge čestice iz zraka koji dovode do degenerativnih poremećaja kao što su katarakta ili makularna degeneracija. Studije su pokazale da je koncentracija selena kod pacijenata s kataraktom samo 60% u odnosu na pacijente bez te tegobe. EFSA je za selen dala pozitivno mišljenje o učinkovitosti za zaštitu DNA, proteina i lipida od oksidativnih oštećenja, za pravilnu funkciju imunološkog sustava, tiroidne žlijezde i spermatogeneze. Dodatak vitamina B2 upotpunjuje formulu i predstavlja izvor riboflavina - preteču molekule flavin-adenin-dinukleotida (FAD) - jednog od važnijih izvora za stvaranje energije u stanici.
bez šećera, soli i škroba
proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe umjetnih konzervansa, aroma ili boja

Šifra artikla: 99994785 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,71 / kps


Kategorije: Ostalo - dodaci prehrani, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.