Ferri Check - brzi test za otkrivanje nedostatka željeza

Ferri Check - brzi test za otkrivanje nedostatka željeza

Proizvođač: VEDALAB

€ 10,48

Ferri-Check je kućni test za otkrivanje nedostatka feritina u krvi.

Anemija zbog nedostatka željeza (sideropenična anemija) široko je zastupljena u djece i žena svih dobnih skupina, ali najčešće u žena koje još uvijek imaju menstruaciju (najmanje 20% pati od nedostatka željeza). 

Također, prema istraživanjima ova problematika pojavljuje se u čak 30% ljudi starije životne dobi.

Najčešći simptomi nedostatka željeza su:

  • umor
  • glavobolja
  • bljedilo.

Ferri-Check testiranje preporučeno je u slučajevima ponavljanja bilo kojeg od ovih simptoma ili obilatih mjesečnica.

 

  1. POZITIVAN REZULTAT: Samo jedna crta u boji pojavljuje se ispod oznake C (Kontrola). Ovaj rezultat znači da je koncentracija feritina u krvi preniska. Rezerve su nedovoljne. Trebate se posavjetovati s liječnikom jer možda patite od nedostatka željeza.
  2. NEGATIVAN REZULTAT: Dvije crte u boji pojavljuju se u prozoru ispod oznaka T (Test) i C (Kontrola). Intenzitet T crte može biti jasniji od intenziteta C crte. Ovaj rezultat znači da je koncentracija feritina u krvi normalna i da ne postoji potencijalni nedotatak željeza.
  3. NEVAŽEĆI REZULTAT: Crta se ne pojavljuje ili se pojavljuje obojena crta ispod oznake T (Test) bez ikakve crte ispod oznake C. U ovom slučaju nije moguće protumačiti test, koji se mora smatrati nevažećim. Preporučuje se ponoviti test s novim FERRI-Check uređajem i novim uzorkom krvi.

Šifra artikla: 0100011383 Dodaj u košaricu

Kategorije: Ostalo – pomagala, Pomagala


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.