Skintegra Una krema 50ml

Skintegra Una krema 50ml

Proizvođač: SKINTEGRA

€ 22,43

Úna je univerzalna neutralna krema pogodna za suhu do vrlo suhu, ljuskavu, osjetljivu i atopičnu kožu djece i odraslih. Bogata je nježnim emolijensima (trigliceridima i masnim kiselinama koji simuliraju naš prirodni lipidni film), ceramidnim prekursorima koji repariraju oštećenu barijernu funkciju kože, beta glukanom i pantenolom koji umiruju upalu (crvenilo i svrbež) te uljem repice koje sadrži balansirajuće omega 3 i 6 masne kiseline.

ÚNA je ispitana in vivo pod nadzorom dermatologa na pojedincima s poviješću alergija i dijagnozom atopijskog dermatitisa.

Kod ovakve kože (kao i kod psorijaze), hidrolipidna barijera koja treba čuvati integritet kože značajno je kompromitirana i dovodi do isušenog, ispucanog i ljuskavog površinskog sloja kože podložnog infekciji. Ceramidi, lipidi koje zdrava koža prirodno proizvodi, izrazito su bitna komponenta hidrolipidne barijere, a oboljeli od atopije imaju veliki deficit ovog prirodnog lubrikanta kože.

ÚNA sadrži sfingolipide i fosfolipide koji generiraju značajne biološki aktivne ceramide, sfingozin (koji regulira kožni mikrobiom, nerijetko narušen kod atopijskog dermatitisa) i prijenosnike signala koji sudjeluju u staničnoj komunikaciji. Na ovaj način koža narušene hidrolipidne barijere postiže prirodnu obrambenu funkciju.

Osim ceramidnih prekursora, drugi značajan sastojak je imunomodulator carboxymethyl beta glucan (CM beta glukan). Radi se o polisaharidu koji ima višestruke funkcije kod topikalne aplikacije:

  • regenerira stanice zadužene za proizvodnju kolagena,
  • promovira adekvatnu imunološku funkciju stanica kože,
  • djeluje antioksidativno i dokazano reparira staničnu štetu nastalu UVA zračenjem,
  • u challenge testovima s deterdžentom pokazuje značajnu zaštitu hidrolipidne barijere,
  • stimulira zarastanje ranica tako što potiče re-epitelizaciju, mobilizaciju makrofaga (leukocita) i depozit kolagena na mjesto oštećenja.

Beta glukan je u našoj univerzalnoj neutralnoj kremi (pH 5.5) uparen s umirujućim trojcem betainom, pantenolom i bisabololom koji smanjuju upalne procese te uljem repice koje je prirodni izvor omega 3 i 6 esencijalnih masnih kiselina i vitamina E.

Testirano na teške metale, uključujući i nikal. Pogodno za lokalno korištenje na dječjoj koži iznad 4 mjeseca starosti.

ÚNA je formulirana bez dodatka parabena, parfema, alkohola, sintetskih bojila i drugih iritansa te se nalazi u higijenskoj airless ambalaži. Kod izrazito suhe kože kombinati s okluzivom poput Nara.

Šifra artikla: 0100011753 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 0,05 l

Jedinična cijena: € 448,60 / l


Kategorije: Njega lica - Suha koža, Njega lica, Kozmetika


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.