NEOCITICOL OMK1 KAPI ZA OČI 10ml

NEOCITICOL OMK1 KAPI ZA OČI 10ml

Proizvođač:

€ 18,49

Neociticol OMK1® su kapi za oko s citikolinom i hijaluronskom kiselinom namijenjene za primjenu u bolesnika s glaukomom.

 

Zbog prisutnosti citikolina, Neociticol OMK1® pruža funkcionalnu i strukturnu podršku u obnavljanju integriteta staničnih membrana oštećenih degenerativnim patološkim procesima. Nadalje, zbog hijaluronske kiseline te njezinih mukoadhezivnih i viskoelastičnih svojstava, Neociticol OMK1® može uspostaviti povoljno mikrookruženje za procese obnavljanja očne površine u slučaju oštećenja epitela očne rožnice i spojnice, povećavajući stabilnost suznog filma i time održavajući podmazivanje, hidrataciju i zaštitu očne površine.

 

Neociticol OMK1® je medicinski proizvod za primjenu u bolesnika s glaukomom kao dodatak osnovnoj antiglaukomskoj terapiji.

 

Cilj liječenja glaukoma je očuvanje vida. Snižavanje očnog tlaka usporava pogoršanje vida u bolesnika s glaukomom i usporava napredovanje bolesti. No, unatoč učinkovitom snižavanju očnog tlaka, do pogoršanja bolesti dolazi u čak do 45% bolesnika s glaukomom. Zbog toga je, osim na sniženje očnoga tlaka,

liječenje usmjereno i na neuroprotekciju, odnosno zaštitu vidnog (očnog) živca.

 

Citikolin:

• je endogena tvar koja sudjeluje u biosintezi fosfolipida staničnih membrana neurona.

• povećava razine neuroprijenosnika poput acetilkolina u središnjem živčanom sustavu.

• smanjuje oksidativni stres poticanjem proizvodnje glutationa.

• smanjuje oslobađanje oslobađanje glutamata i njegovu toksičnost na živčane stanice.

• smanjuje oštećenje fotoreceptorskih stanica.

 

Upute za korištenje:

 

Preporuka je koristiti Neociticol kapi 1 kap 3 puta na dan.

Nakon primjene moguće je privremeno zamagljenje vida. Preporuča se pričekati nakoliko sekundi prije započinjanja aktivnosti koje zahtijevaju jasnoću vida. Nakon primjene pričekati 10 do 15 minuta prije primjene drugog medicinskog proizvoda u obliku kapi za oko.

 

Sastav:

Citikolin natrij sol, hijaluronska kiselina, natrijev fosfat monobazni monohidrat, natrijev fosfat dvobazni dodekahidrat, natrijev klorid, benzalkonijev klorid, voda za injekcije.

 

Napomene:

Ne upotrebljavajte ako je bočica oštećena. Ne upotrebljavajte u slučaju preosjetljivosti na bilo koju sastavnicu proizvoda.

 

Ne upotrebljavajte nakon isteka roka valjenaosti otisnutog na pakiranju. Proizvd je potrebno potrošiti unutar 30 dana nakon prvog otvaranja. Čuvati izvan dohvata djece, te na temperaturi iznad 25 stupnjeva.

Šifra artikla: 0100012821 Dodaj u košaricu

Kategorije: Očni problemi, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.