Yasenka Lenisal Broncho Clean sirup za iskašljavanje 150ml

Yasenka Lenisal Broncho Clean sirup za iskašljavanje 150ml

Proizvođač: Yasenka

€ 7,99

Timijan (Thymus vulgaris) je trajna biljka iz porodice usnača (Lamiaceae) bogata aktivnim tvarima kao što su glikozidi fenolnih spojeva, flavonoidi, kavena i ružmarinska kiselina. Djeluje antibakterijski i antivirusno i protuupalno te se često preporučuje kod respiratornih problema. Aktivne tvari timijana opuštaju mišiće bronha (spazmolitičko djelovanje) i olakšavaju iskašljavanje.
Jaglac (Primula veris) je trajna zeljasta biljka niskog rasta za čije su farmakološko djelovanje odgovorne sastavnice: glikozidni oblici triterpenskih saponina, primula kiselina A i protoprimulagenin A te njihovi derivati. Oni razrjeđuju i potiču izlučivanje bronhijalne sluzi, ali i potiču pokretljivost cilijarnih resica bronhijalnog epitela što olakšava iskašljavanje.
Islandski lišaj tekući dodatak prehrani uzima se tri puta na dan, ovisno o dobi, u količini od 5 do 15 ml. Mogu ga uzimati djeca starija od 4 godine.

 

Pročišćena voda; sladilo: sorbitol; suhi ekstrakt lista timijana (thymus vulgaris); suhi ekstrakt korijena jaglaca (primula veris); aroma naranče; regulator kiselosti: limunska kiselina; konzervans: kalijev sorbat; zgušnjivač: ksantan guma.

SADRŽI U PREPORUČENOJ DOZI5 ml15 ml30 ml45 ml
Suhi ekstrakt lista timijana 60 mg 180 mg 360 mg 540 mg
Suhi ekstrakt korijena jaglaca 16,7 mg 50 mg 100 mg 150 mg

Ne preporučuje se- uzimanje duže od 2 tjedna u kontinuitetu. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 4 godine. Prekomjerna konzumacija može imati laksativni učinak.

NAPOMENE
Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje.

UVJETI ČUVANJA
Čuvati na temperaturi do 25 °C, zaštićeno od svjetla, u dobro zatvorenoj bočici.

Šifra artikla: 0100012767 Dodaj u košaricu

Kategorije: Problemi s dišnim putevima, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.