Eterično ulje mravinca (origano) 10ml Pranarom

Eterično ulje mravinca (origano) 10ml Pranarom

Proizvođač: Pranarom

€ 12,95

Eterično ulje mravinca - "Prirodni antibiotik"

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, posebice uha, nosa i ždrijela.


Vrlo je velika vjerojatnost da će pojedinci biti izloženi virozama i prehladama, kao tegobama gornjih dišnih puteva, sinusa, grla i ždrijela. Bakterijske i virusne infekcije gotovo su neizbježne u periodima hladnijeg, vlažnog vremena, tijekom smanjene izloženosti suncu i većim okupljanjima ljudi u manjim prostorima. Sve veći broj pojedinaca traži prirodne metode samoliječenja, izbjegavajući neželjene štetne učinke i nuspojave klasičnih lijekova s kongestivnim učinkom i antipiretskim djelovanjem.
 

 

 Na sreću, u kliničkoj aromaterapiji postoji kemotipizirano eterično ulje koje stručnjaci nazivaju jednim od „najsnažnijih prirodnih antibiotika“- eterično ulje mravinca! Ono se tradicionalno koristilo generacijama, no suvremena istraživanja idu mu u prilog kao jednom od najdjelotvornijih antiinfektivnih lijekova, čak snažnijeg učinka nego neki mnogi konvencionalni lijekovi, bez rizika od ozbiljnih nuspojava, naravno ukoliko se primjenjuje u skladu s preporukama zdravstvenog stručnjaka.

 Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, posebice uha, nosa i ždrijela. Dok većina dodataka prehrani koji promoviraju ulje origana koristi vrstu biljke Origanum vulgare, eterično ulje mravinca (Origanum compactum) se već tradicionalno koristilo u marokanskoj narodnoj medicini, a suvremene znanstvene spoznaje o njegovoj djelotvornosti čine ga prirodnom „ljekarnom u sebi“.

 

Znanstvene studije koje su se provele u europskim zemljama potvrdile su njegovu djelotvornost u liječenju simptoma gripe i prehlade, bolnog i nadraženog ždrijela te infekcije gornjih dišnih puteva.

 

Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim znanstvenim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirotskog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola! Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli. Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike. Uzevši u obzir činjenicu kako se antibiotici globalno primjenjuju neracionalno, zbog čega je rezistencija na njih u punom zamahu, barem je ohrabrujuće znati kako postoje nove nade skrivene u prirodi.

 

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ima izvrsne učinke, ali je također vrlo važno pridržavati se preporuka o doziranju, jer više doze ne znače ujedno i bolje djelovanje, kao i kod svih lijekova ili aktivnih prirodnih sastojaka. Preporučena doza kreće se od 75mg do maksimalnih 450mg dnevno, a istraživači su ustanovili kako je optimalna dnevna doza 150mg eteričnog ulja mravinca u obliku oleokapsula. Maksimalne dnevne doze od 450mg ne preporučuju se uzimati duže vremena i uvijek se treba posavjetovati s ljekarnikom ili liječnikom.

Šifra artikla: 99885328 Dodaj u košaricu

Kategorije: Eterična ulja, Aromaterapija i homeopatija


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.