B12 boost sprej 25 ml, (1200mcg/4 spreja)

B12 boost sprej 25 ml, (1200mcg/4 spreja)

Proizvođač: BetterYou

€ 18,45

Vitamin B12 u obliku spreja koji sadržava metilkobalamin, omogućuje brzu i učinkovitu apsorpciju kroz oralnu sluznicu odmah u krv. Za razliku od tableta i kapsula, ovim se načinom uzimanja zaobilazi probavni sustav koji često ometa pa čak i sprječava apsorpciju.

Sprej je dovoljan za 40 dana redovite upotrebe.

Boost-vitamin B12 alni sprej sadrži 1200 mcg ovog vitamina, 40 mcg kroma i 0,5 mcg ekstrakta zelenog čaja u dnevnoj dozi (4 potiska ).

Vitamin B12 najčešće je u obliku cijanokobalamina. Prema trenutačnim znanstvenim spoznajama hidroksokobalamin je bolji od cijanokobalamina, a još je učinkovitiji metilkobalamin. To je fiziološki aktivni oblik kobalamina koji jedini prolazi moždano-krvnu barijeru, a nalazi se u krvnoj plazmi, cerebralno-spinalnoj tekućini i u tekućem dijelu citoplazme. Metilkobalamin se u tkivu zadržava gotovo tri puta dulje negoli cijanokobalamin.

B12 doprinosi stvaranju energije, smanjenju umorai iscrpljenosti. Važan je za učinkovit imunološki sustav, sintezu DNA i razmnožavanje stanica, tvorbu krvnih stanica, pomaže normalnom funkcioniranju živčanog sustava, te normalnom psihološkom funkcioniranju.

Simptomi koji mogu upućivati na njegov nedostatak su kronični umor, zaboravnost i konfuzija, demencija, vrtoglavica i zujanje u ušima, depresija rezistentna na terapiju antidepresivima, slabokrvnost, zatvor, gubitak apetita i težine, suha usta i jezik.

Dodatni unos ovog vitamina preporučuje se svim starijim od 60 godina, trudnicama i dojiljama,ljudima sa povećanim metaboličkim potrebama, tj. osobama sa aktivnim životnim stilom i sportašima.

Zbog svoje važne uloge u metaboličkim funkcijama i procesima kao i energetskoj distribuciji jer djeluje kao kofaktor u raznim enzimskim reakcijama, esencijalnim je za produkciju energije iz masti, proteina i ugljikohidrata,danas ga sesve više koristi kao važan dodatak energetskim napicima.

 

Šifra artikla: 99854966 Dodaj u košaricu

Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.