Bulardi junior, 10 kapsula

Bulardi junior, 10 kapsula

Proizvođač: Abela

€ 10,65

Bulardi® Junior je potpuno prirodan probiotik koji povoljno djeluje na ravnotežu crijevne mikroflore, prevenciju i zaustavljanje dijareje (proljeva) kod djece.

 

Jedini je probiotik na tržištu koji mogu koristiti dJeca već od 2. mjeseca života, a koji sadrži provjereno efikasnu kombinaciju: SACCHAROMYCES BOULARDII + CINK

DOKAZANO EFIKASNA DOZA: 5 MILIJARDI SACCHAROMYCES BOULARDII

Bulardi se preko 80 godina koristi kao rješenje za sve tipove dijareja (proljeva). Efikasna doza od 5 milijardi probiotičke kulture S. boulardii u rekordnom roku normalizira rad crijeva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje kod djece.

Bulardi Junior je jedini probiotički proizvod čije djelovanje antibiotici ne mogu oslabiti, zbog čega se može koristiti i istovremeno s antibioticima.

Zbog brojnih kliničkih studija i iskustava pacijenata koja potvrđuju njegovu efikasnost, Europsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPHAGAN) preporučuje S. boulardii kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja.

 

CINK SMANJUJE TEŽINU i TRAJANJE DIJAREJE i DODATNO JAČA IMUNITET

Djeca s dijarejom imaju smanjenu koncentraciju cinka u plazmi. Cink dokazano efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dječje dijareje.

Suplementacija cinkom poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i na taj način sprječava mogućnost dehidratacije. Istovremeno, pomaže regeneraciju epitela crijeva i obnavljanje njegove funkcije.

Cink se može koristiti i preventivno za jačanje imuniteta i obrambenih sposobnosti, kako od dijareja, tako i od drugih infekcija.

Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF su dali preporuku da cink treba biti sastavni dio tretmana za rješavanje problema dijareje.

Šifra artikla: 99854102 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 10,00 kps

Jedinična cijena: € 1,07 / kps


Kategorije: Dodaci prehrani za djecu, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.