Ulje noćurka, 50 ml, Dea Flores

Ulje noćurka, 50 ml, Dea Flores

Proizvođač: Dea Flores

113,59 kn

Certificirano organsko hladno prešano ulje, dodatak prehrani

 Latinski naziv: Oenothera biennis oil

 

OPIS

Noćurak je dvogodišnja biljka koja potječe iz Južne Amerike odakle se proširila na Sjevernu Ameriku.

 

Za biološku aktivnost ulja najzaslužnija je gama linoleična kiselina (GLA) koja kao prekusor prostaglandina pomaže u reguliranju metaboličkih funkcija. Ulje noćurka se najčešće primjenjuje u terapiji kožnih bolesti, za olakšavanje tegoba kod neurodermitisa (atopijskog ekcema), psorijaze i sličnih kožnih promjena. Sve više se upotrebljava kao pomoć za snižavanje kolesterola. Poznata je njegova učinkovitost kod ublažavanja predmenstrualnog sindroma i olakšavanja tegoba menopauze (smanjuje učestalost noćnih znojenja, navale vrućine i hladnoće). Pomaže kod reumatoidnog artritisa i kroničnih upalnih stanja. Noćurak je, uz boražinu i lan, ulje koje spada u kategoriju „kozmetike iznutra“. Koža je bogato prokrvljen organ koja znatan dio potrebnih sastojaka dobiva iz krvotoka, a ne samo dermalnim nanošenjem. Oralno uzimanje ulja noćurka najbolji je način za postizanje zdrave i njegovane kože.

 

Primjena:

2 - 3 čajne žlice dnevno, poslije obroka

 

Vremensko ograničenje primjene: najdulje 8 tjedana. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Čuvati na tamnom mjestu, temperaturi do 25 ̊C i izvan dohvata djece.

Šifra artikla: 0100000747 Dodaj u košaricu

Kategorije: Eterična ulja, Aromaterapija i homeopatija


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali uvijek smo dostupni i na e-mailu: [email protected] ili telefonu: 01 / 244 66 60.