Microlife tlakomjer BP A3 MAM+ADAPTER

Microlife tlakomjer BP A3 MAM+ADAPTER

Proizvođač: MICROLIFE

€ 67,41

Dok većina automatskih uređaja za samokontrolu krvnog tlaka koristi samo oscilometrijsku metodu, tehnologija Duo Sensor prvenstveno mjeri krvni tlak vrlo preciznom Korotkoff metodom. Oscilometrijska očitanja daju se samo u iznimnim slučajevima. Zbog velike preciznosti, posebno velikog digitalnog ekrana i memorije za 2x30 mjerenih vrijednosti, Tensoval duo control lako je koristiti.

Preciznost Korotkoff metode...
Korotkoff metoda osigurava veliku preciznost mjerenja i funkcionalnu pouzdanost, i idealna je u liječenju raznovrsnih poremećaja srčanog ritma. Liječnici koriste stetoskop da otkriju Korotkoff tonove i izmjere krvni tlak. Tehnologija Duo Sensor također koristi ovaj proces, zbog čega je iznimno pogodna za osobe kojima trebaju precizna očitanja. To je izrazito važno za osobe s visokim krvnim tlakom jer se medikamentozni tretman može optimizirati samo kad se znaju precizne vrijednosti krvnog tlaka. Pošto je mikrofon integriran direktno u uređaj, a ne u manžeti, smanjeni su kvarovi uslijed nestručnog rukovanja. Tehnologija Duo Sensor tako omogućava precizna očitanja i lako ju je koristiti.

... i prednosti oscilometrijske tehnike
Oscilometrijska tehnika je metoda kontroliranja krvnog tlaka pri kojoj se otkrivaju valovi pulsa (uzrokovani arterijskim otkucajima), a ne tonovi. Procesor izračunava najvjerojatnije vrijednosti krvnog tlaka na osnovu algoritma. Mjerenja se zato vrše indirektno, dok Korotkoff metoda kontrolira krvni tlak direktno iz arterije. Oscilometrijska tehnika nije tako precizna kao Korotkoff metoda, ali je pogodna za osobe sa vrlo niskim tonovima pulsa.

Tako se obje metode mjerenja savršeno nadopunjavaju, a uređaj automatski primjenjuje odgovarajuću metodu za precizno određivanje vrijednosti.

Šifra artikla: 99875350 Dodaj u košaricu

Kategorije: Zdravlje srca i krvožlnog sustava, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.