Solgar B "50" complex 100 kapsula

Solgar B "50" complex 100 kapsula

Proizvođač: Solgar

€ 28,63

 

Izbalansirana kombinacija vitamina B skupine sa snažnim djelovanjem na metabolizam stvaranja energije iz hrane te srčano-krvožilni i živčani sustav. Vitamini B skupine imaju važnu ulogu u metaboličkim procesima i u procesima u samim stanicama. Vitamin B1 utječe na rad središnjeg živčanog sustava. Vitamin B2 važan je za metabolizam masti, ugljikohidrata i proteina te za iskorištavanje energije iz hrane. Vitamin B3 koristi se u adjuvantnoj terapiji bolesti kardiovaskularnog sustava i hiperlipidemije koja ne reagira na dijetu ili smanjenje težine. Nedostatak vitamina B6 očituje se na koži i živčanom sustavu, a nedostatak vitamina B12 uzrokuje smanjenje sinteze DNA, posebno u tkivima kod kojih se stanice brzo dijele, npr. hematopoetski i probavni sustav. Folna kiselina važna je za razvoj tkiva i organskih sustava, ponajprije živčanog, te DNA i RNA, i predstavlja osnovu za sintezu neurotransmitera odgovornih za niz kognitivnih procesa te stabilizaciju raspoloženja. Proizvod sadrži i biotin bitan za zdravlje kože kose i noktiju, te kolin i inozitol za neurovegetativne funkcije, koncentraciju i pamćenje. Pogodno za vegane. Bez šećera, soli i škroba. Proizvod ne sadrži kukuruz, kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja.

Upotreba

Uzimati jednu kapsulu na dan, uz obrok.

Sastojci

U dnevnoj dozi (1 tableta): Vitamin B1 (tiamin-mononitrat) 50 mg; Vitamin B2 (riboflavin) 50 mg; Vitamin B3 (nikotinamid) 50 mg; Vitamin B6 (piridoksin-hidroklorid) 50 mg; Pantotenska kiselina (kalcijev D-pantotenat) 50 mg; Inozitol 50 mg; Kolin (bitartrat) 21 mg; Biljna osnova u prahu (list i stabljika lucerne, Medicago sativa; ekstrakt ploda acerole, Malpighia glabra; kelp, Ascophyllum nodosum; list i stabljika peršina, Petroselinum crispum; list potočarke Nasturtium officinale; plod šipka, Rosa canina) 3,5 mg; Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina) 400 μg; Biotin (D-biotin) 50 μg; Vitamin B12 (cijanokobalamin) 50 μg

Šifra artikla: 99887995 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 100,00 kps

Jedinična cijena: € 0,29 / kps


Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.