Ocuhyl C kapi za oko 10 ml

Ocuhyl C kapi za oko 10 ml

Proizvođač: unimed

€ 11,41

Brand / Proizvođač: Unimed Pharma

Umjetne suze bez konzervansa s učinkom vlaženja, podmazivanja i umirivanja očiju

OCUhyl C su kapi za oko, otopina, bez konzervansa koje sadrže natrijev hijaluronidat i ekstrakt nevena. Imaju umirujuća svojstva te učinak vlaženja i podmazivanja. Budući da sadrže hijaluronsku kiselinu (tvar koja se prirodno pojavljuje u oku i drugim dijelovima tijela), ove kapi za oko pružaju učinkovito olakšanje i dugotrajnu ugodu kod suhih i umornih očiju te osjećaja peckanja u očima. Ekstrakt nevena ima zaštitni, protuupalni i regeneracijski učinak na epitel oka.OCUhyl Cne sadrži konzervanse, pa je idealan proizvod za osobe koje nose kontaktne leće i za osobe s osjetljivim očima. Mogu ga koristiti odrasli, adolescenti i djeca.

 

Korištenje / Indikacije: OCUhyl C se koristi kod nedovoljnog stvaranja suza za ovlaživanje, zaštitu i podmzivanje površine oka te kod stanja povezanih sa simptomima suhog oka:

- keratoconjinctivitis sicca (manjak suza, peckanje, grebanje, fotofobija, osjećaj stranog tijela u oku)

- ozljede rožnice, erozije rožnice, operacije rožnice

- hormonalne promjene (menopauza)

- dugotrajno korištenje kompjutera, dugotrajna vožnja, daleki letovi

- klimatizacijski uređaji, vjetar, hladnoća, suhi zrak od grijanja, prašina, dim, onečišćenje zraka

 

Sastojci: 1 ml otopine sadrži 1,2  mg natrijevog hijaluronidata te ekstrakt nevena

Pomoćne tvari: natrijev klorid, kalijev klorid, kalcijev klorid dihidrat, magnezijev klorid heksahidrat, natrijev acetat trihidrat, natrijev citrat, pročišćenu vodu.

 

Količina: 1x 10 ml

Način uporabe i čuvanje: 1 do 3 puta dnevno ukapati 1 kap u oko/oči. Može se primjenjivati i češće. OCUhyl C se može koristiti tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Čuvati bočicu u originalnom pakiranju na temperaturi do 25°C.

Čuvati zaštićeno od hladnoće i zamrzavanja.

 

Mjere opreza: Rijetko, odmah nakon primjene možete osjetiti blagi prolazni osjećaj peckanja ili se može javiti alergijska reakcija na neki sastojak ovog proizvoda. Ako se javi neki od ovih simptoma ili bilo koje druge neobične reakcije, obratite se vašem liječniku ili ljekarniku.

 

Rok valjanosti: Rok valjanosti proizvoda označen je na vanjskoj ambalaži proizvoda i odnosi se na zadnji dan navedenog mjeseca.

Nakon prvog otvaranja, sadržaj bočice ne smije se koristiti dulje od 3 mjeseca.

Šifra artikla: 99886394 Dodaj u košaricu

Kategorije: Očni problemi, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.