Daum-exol zaštitni lak za nokte 10 ml

Daum-exol zaštitni lak za nokte 10 ml

Proizvođač: Dentinox

€ 8,61

64,87 kn

za odvikavanje od navike sisanja palca i griženja noktiju
--------------------------------------------------------
pakiranje: 10 ml
sastav: etil acetat, alkohol, ekstrakt crvene paprike, sukroza, okta-acetat, etilceluloza
Sisanje palca je vrlo česta navika u dječjoj dobi zbog svog umirujućeg učinka. Nakon četvrte godine dijete više ne smije sisati palac jer to tada, zbog skorog nicanja trajnih zubi, postaje nepodesna oralna navika koja može uzrokovati ozbiljne probleme s rastom i razvojem čeljusti, postavom zuba i oblikom nepca, te mogu nastati anomalije kao npr. otvoreni zagriz, istureni gornji zubi, visoko nepce i slično. Zdravi zubi, pravilan rast i razvoj zubnih lukova te pravilan međučeljusni odnos vrlo je važan za cjelokupno zdravlje djeteta, ali i u budućnosti odrasle osobe
I djeca i odrasli mogu imati naviku griženja noktiju, ali najčešće se pojavljuje kod tinejdžera Griženje noktiju može uzrokovati da nokti budu crveni i bolni, te povećava rizik za infekcije. Dugoročno griženje noktiju može poremetiti normalni rast noktiju i uzrokovati deformirane nokte. Dobra namjera da se prestane s ovom navikom često nije dovoljna, s obzirom da se, pod stresom ili zbog uzbuđenja, ruka nesvjesno prinosi ustima.
Kako bi pomogli u odvikavanju od ove navike farmaceuti su osmislili biljni proizvod Daum-exol®, koji uz pomoć svog okusa, služi kao pomoć za podsjećanje da se prsti više, podsvjesno, ne prinose ustima. Daum-exol®, se kao zaštitni lak gorka okusa nanosi na nokte i kožu oko noktiju. Redovitom uporabom izbjeći će se sisanje palca kod djece, a za one sklone griženju noktiju nokti će ponovo izgledati lijepi i njegovani. 
NAČIN PRIMJENE
Premažite nokte više puta dnevno, ako je moguće u nekoliko slojeva. Nakon nanošenja Daum-exol®  je nevidljiv i bez mirisa, a djeluje odmah nakon nanošenja. Dobro je podnošljiv na koži i klinički je ispitan.

Šifra artikla: 99909048 Dodaj u košaricu

Kategorije: Ostalo – pomagala, Pomagala


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.