Kernnel vitamin D3 sprej 20 ml

Kernnel vitamin D3 sprej 20 ml

Proizvođač: Kernell

€ 13,99

Snaga sunca i svjetlosti - vitamin D3 iz biljnih izvora

Vitamin D3 često se naziva “sunčevim vitaminom” s obzirom na činjenicu da ga ljudski organizam može proizvesti kada je tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti.

No na žalost, suvremen način života često nas drži prikovane uz monitore u zatvorenim prostorima.

Odrasli, a posebno djeca su vrlo rijetko izloženi svjetlosti, bojama i moćnoj sunčevoj energiji.

 

Vitamin D3 iz biljnog izvora, tj. specijalne vrste lišaja

  • za normalnu funkciju imunološkog sustava
  • za održavanju normalnih kostiju
  • za održavanju normalnih zubi
  • za održavanju normalne funkcije mišića


Sve više zdravstvenih stručnjaka preporučuje dodatnu opskrbu vitaminom D.

Ukupne preporučene količine za uzimanje vitamina D se podižu te se treba težiti dobroj opskrbi tijekom cijele godine. Dodatno se preporučuje u godišnjim dobima u kojima se sunce samo kratko pojavljuje.

  • bez umjetnih aroma i boja
  • bez laktoze i kvasca
  • pogodno za vegane


Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Zdrava hrana, uravnotežena, cjelovita i raznovrsna prehrana je važan sastavni dio zdravog načina života.

 

Sastojci: kokosovo ulje, vitamin D3 (kolekalciferol), antioksidans: vitamin E (biljni tokoferol).

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 raspršivanje približno 0,133 ml): vitamin D3 50 µg ili 2000 I.J. (1000% PU). PU = preporučeni dnevni unos.

Vegan vitamin D3 (kolekalciferol) u spreju, tekući dodatak prehrani.

Način primjene: prije svake uporabe bočicu protresti. Odrasle osobe jedno raspršivanje dnevno - 2000 I.J., (približno 0,133 ml). Pažljivo usmjeriti pumpicu prema usnoj šupljini, te štrcnuti jednom dnevno pritiskom raspršivača do kraja. Prekomjerna konzumacija može imati laksativni učinak.

Otopina sadrži ulje kokosa pa na nižim temperaturama može promijeniti oblik u kruto stanje.

Napomene: preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane. Čuvati od dohvata male djece. Ne odvajati pumpicu od staklene bočice jer se time može smanjiti rok trajanja proizvoda. Nakon otvaranja proizvod je najbolje držati u hladnjaku te upotrijebiti u roku šest mjeseci.

Napomena: proizvod je namijenjen isključivo odraslim osobama. Osobe starije od 65 godina, trudnice, dojilje, kao i osobe koje su na terapiji lijekova, prije uzimanja trebaju se posavjetovati s liječnikom. U slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak potrebno je prekinuti uzimanje i obratiti se liječniku. Ne koristiti ako je zaštitna folija na čepu oštećena.

Način čuvanja: na suhom i tamnom mjestu, na temperaturi do 25°C. Najbolje upotrijebiti do/serijski broj: otisnuto na ambalaži.

Vitamin D3 doprinosi održavanju normalnih kostiju, normalnoj funkciji imunološkog sustava, normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora, održavanju normalne funkcije mišića, održavanju normalnih zubi.

Šifra artikla: 0100002595 Dodaj u košaricu

Kategorije: Vitamini i minerali, Dodaci prehrani


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.