Heliocare kapsule oral 60 kom

Heliocare kapsule oral 60 kom

Proizvođač: HELIOCARE

€ 35,17

Osnovu preparata čini fernblock, aktivni sastojak koji predstavlja ekstrakt paprati Polypodium leucotomos koja je vjekovima korištena u narodnoj medicini južnoameričkih indijanaca za liječenje upaljenih stanja kože. Fernblock je odličan antioksidant i imunoprotektor. Djelovanje je dokazano mikroskopski i klinički. On štiti imuni sistem kože tako što reducira patološke promjene na DNK lancu izazvane UV zračenjem i održava brojnost i funkcionalnost Langerhansovih ćelija. 
Pored zaštitne uloge predstavlja antiage supstancu. Reducira fine linije i sitne bore nastale direktnim djelovanjem UV zračenja. Usporava razgradnju kolagena i nakupljanje abnormalnog elastina. Normalizira debljinu epiderme i time pospješuje dalju obranu od sunčevog zračenja.

Heliocare kapsule predstavljaju jedinstven prirodni fotoimunoprotektivni proizvod na tržištu. Pored Fernblocka kao aktivne komponente sadrže još i ekstrakt zelenog čaja i betakaroten, supstance koje imaju antioksidativno djelovanje. Oralne kapsule djeluju iznutra,a koncentracija aktivnih supstanci je optimalna da regenerira i spriječi daljnja oštećenja ćelija kože izazvanih UV zračenjem. Jedno pakiranje sadrži 6o kapsula što predstavlja dvomjesečnu terapiju. Ovaj proizvod je značajan u prevenciji i dodatnoj terapiji pacijenata s tumorom kože, osobama izloženim kontinuiranom UV zračenju, pacijentima na imunosupresivnoj terapiji i osobama koje su sklone fotodermatozama.
Kao što je spomenuto na početku, dokazano djeluje kod vitiliga. Uz korištenje kapsula preporuča se obavezno nanošenje krema sa visokim zaštitnim faktorom.

Šifra artikla: 0100003529 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,59 / kps


Kategorije: Njega kože tijela, Kozmetika


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.