Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

EPS Echinacea 20 kapsula

EPS Echinacea 20 kapsula

Proizvođač: Pileje

€ 12,79

Ehinacea (Echinacea purpurea) se koristila tradicionalno u Indijskoj medicini, a njenu reputaciju imunostimulansa su potvrdile mnoge in vivo i in vitro studije. Indijanci su koristili ehinaceju za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva stotinama godina prije dolaska europskih useljenika. Početkom 19. stoljeća prihvatili su je i bijelci i preselili je u Europu. Njena je popularnost u Europi narasla otkako su sredinom devedesetih u Njemačkoj provedena istraživanja koja su dokazala njenu učinkovitost. U ehinaceji se nalazi složena kombinacija aktivnih spojeva kojima stručnjaci pripisuju antimikrobna i imunostimulirajuća svojstva (naime, pojačava fagocitozu). Sve vrste ehinaceje posjeduju fenole – tvari s jakim antioksidativnim svojstvima. Fenoli štite biljke od zaraze i oštećenja, a imaju zdravo djelovanje i na ljudski organizam. Ehinacein, spoj svojstven samo ehinaceji, sprječava prodiranje mikroba u zdrave stanice tako da virusi i bakterije ne mogu uspostaviti uporište u organizmu. Echinacea je također učinkovita protiv dugotrajnih ili opetovanih infekcija, kao što je infekcija uha.

INDIKACIJE:

  • prehlada
  • gripa
  • bronhitis
  • alergija
  • sinusitis
  • upala desni
  • upala uha
  • povećana prostata
  • upala mokraćnog mjehura 
  • candida i Herpes-a
  • ekcem i psorijaza
  • kod prevencije infektivnih bolesti 

Način primjene: Preporuča se uzimanje 1 do 2 kapsule dnevno.

UpozorenjaVremensko ograničenje primjene: 2 tjedna. Ne preporučuje se uzimati kod progresivnih sistemskih bolesti (TBC, leukemija), autoimunih bolesti, HIV-a, trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od 1 godinu. Ehinacea može djelomično inhibirati učinak ciklofosfamida, ciklosporina i kortikoida te treba izbjegavati njezino istodobno uzimanje s njima. Prekomjerna uporaba može imati laksativni učinak.

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. 

Napomene: Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Protresti prije uporabe. Čuvati od dohvata male djece.

***

U laboratoriju PhytoPrevent proizvode se standardizirani ekstrakti svježih biljaka (EPS – Extraits fluides de Plantes Standardisés) isključivo organskog uzgoja koji zdravstvenim djelatnicima omogućuju individualizirani pristup pacijentu kroz propisivanje formulacija (kombinacija biljaka) prilagođenih specifičnim potrebama pacijenta.

Ekstrakti se dobivaju novom metodom prerade i ekstrakcije koja je eksluzivni patent laboratorija PhytoPrevent – liksivijacija alkoholom (u rastućim koncentracijama etanola) čime je očuvan integritet biljke, a rezultat su ekstrakti veće molekularne raznolikosti, bržeg djelovanja te širih namjena.

Šifra artikla: 99872243

Sadržaj: 20,00 kps

Jedinična cijena: € 0,64 / kps


Kategorije: -


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.