Vitagin forte Eurovita 30 kapsula

Vitagin forte Eurovita 30 kapsula

Proizvođač: Eurovita

€ 33,18

Učinkovita kombinacija koja  štiti sluznicu rodnice od razvoja i  posljedica  vaginalnih infekcija (bakterija, gljivica, virusa…)  i smanjuje učestalost recidivirajućih infekcija. Prirodna i sigurna zaštita intimnog zdravlja žena, jača imunitet, uravnotežuje vaginalnu mikrofloru, smanjuje genitalne upale i  ublažava menstrualnu bol.

  • VitaGIN FORTE se  koristi  u prevenciji infekcija, prevenciji recidiva i kao potpora standardnoj terapiji:
  • Kod HPV infekcija
  • Kod čestih bakterijskih i gljivičnih infekcija rodnice
  • Kod čestog iscjetka, svrbeži i  neugodnog mirisa rodnice
  • Nakon mjesečnice
  • Nakon nezaštićenog spolnog odnosa
  • Za vrijeme i nakon uzimanja  antibiotika

Vaginalna flora je naziv za bakterije koje žive unutar vagine i označava ravnotežu između "dobrih" i "loših" bakterija na vaginalnoj sluznici. Dijete se rodi sa sterilnom vaginalnom
florom, ali ubrzo nakon rođenja ona se naseljava raznim vrstama mikroorganizama, koji, ukoliko su u ravnoteži, formiraju zaštitni biofilm na vaginalnoj sluznici. 
Proizvodnjom mliječne kiseline održavaju kiselost vaginalne sluznice oko pH 4-4,5. Kisela sredina i zaštitni biofilm sprječavaju naseljavanje i prevagu patogenih mikroorganizama. 

Gotovo sve vaginalne tegobe nastaju uslijed poremećaja vaginalne mikroflore.

Smatra se da oko 60-70% žena ima narušenu vaginalnu mikrofloru. Vaginalna mikroflora može biti narušena raznim čimbenicima kao što su stres, trudnoća, rizičan i nezaštićen spolni odnos, razne bolesti, menstruacija, menopauza, antibiotici , neadekvatna sredstva za osobnu higijenu i sl. Mikroorganizmi koji su inače sastavni dio vaginalne flore i nisu patogeni , tada to postaju i izazivaju neku od vaginalnih infekcija poput kandidijaze ili bakterijske vaginoze.

Jedna od vrlo čestih infekcija je i HPV infekcija, kojom je inficirano oko 630 milijuna ljudi širom svijeta i koja se dovodi u izravnu vezu s nastankom karcinoma vrata maternice.
Svake godine u svijetu oboli oko pola milijuna žena od karcinoma vrate maternice, a oko 300.000 ih umre.

Samo postojanje HPV-infekcije, bez promjena u PAPA-nalazu i bez okom vidljivih promjena na spolovilu, ne zahtjeva posebno liječenje. U tim slučajevima, koji su i najčešći, preporučuju se različite higijensko-dijetalne mjere, promjene nekih životnih navika i pripravci za obnavljanje vaginalne mikroflore.

Dobrobiti probiotika u različitim infekcijama već su dobro poznate, a prema novijim saznanjima njihova se učinkovitost primjećuje i u prevenciji, odnosno kontroli postojeće HPV-infekcije. 

Uz uredne životne navike i pripomoć probiotika, kod više od 90% žena s dokazanim postojanjem visokorizičnog soja HPV-a infekcija će proći u roku od dvije godine.
Uobičajena terapija bakterijske ili gljivične vaginoze odgovarajućim lijekovima je dosta učinkovita. Međutim, upravo uslijed postojećeg poremećaja mikroflore vagine, ponovno javljanje bolesti je vrlo često. U prva tri mjeseca nakon liječenja, bakterijska vaginoza ponavlja se u 15-30% slučajeva a, nakon dužeg perioda, gotovo 50% žena imat će iste simptome kao prije liječenja. Kod vaginalne kandidijaze ( gljivične infekcije), dolazi do ponovnih upala u 20-40% pacijentica i to četiri do šest tjedana nakon sprovedenog liječenja. Iz tog razloga, uz liječenje akutne infekcije, važno je i oporaviti vaginalnu floru.

Vaginalna mikroflora, kao najvažniji prirodna zaštita, poremećena je tijekom svih genitalnih infekcija. U zaštitnom bakterijskom biofilmu koji izlučuje vaginalna mikroflora i koji oblaže stanice vaginalne sluznice prevladavaju laktobacili. Laktobacili čine 95 % korisnih bakterija koje naseljavaju sluznicu rodnice ili vagine. Oni onemogućavaju djelovanje i umnožavanje štetnih mikroorganzama (bakterija, gljivica, virusa). Zbog toga probiotici koji sadrže laktobacile blagotvorno djeluju na vaginalnu mikrofloru.
Obnavljajući vaginalnu floru, probiotički sojevi laktobacila vraćaju ženi prirodnu zaštitu umanjujući mogućnost nastanka genitalnih infekcija, a time i njihovih posljedica.

NAČIN UPOTREBE: Doziranje: uobičajena dnevna doza je 1 kapsula  tijekom 1 do 3 mjeseca, a u slučajevima infekcije HPV virusom preporučuju se 2 kapsule tijekom  3 do 6 mjeseci.
Upozorenje: Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

PAKIRANJE: 30 kapsula.

Šifra artikla: 0100000393 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 30,00 kps

Jedinična cijena: € 1,11 / kps


Kategorije: -


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.