Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Biofarm češnjak 60 kapsula

Biofarm češnjak 60 kapsula

Proizvođač: Biofarm

€ 12,51

Češnjak ili bijeli luk je dobro poznata začinska biljka za koju se kaže da je i prirodni antibiotik. Ubraja se u najstarije ljekovito bilje. Najbolje uspijeva na sunčanom i toplom staništu te na rahlom tlu bogatom mineralima. Biljka cvate u lipnju, srpnju i kolovozu. Glavni sastojak je alicin zbog kojeg češnjak ima antibakterijsko, protuupalno i antivirusno djelovanje.

Češnjak sadrži visoki sadržaj vitamina C, vitamina B6, mangana i selena te zbog toga ima povoljan utjecaj na kardiovaskularni sustav. Sadrži i cijeli niz sumpornih spojeva koji nas štiti od oksidativnog stresa i upala.

Zahvaljujući sastojku pod imenom ajoen, češnjak se pokazao učinkovitim kod liječenja gljivice Candida Albicans te kod drugih bakterija.

Zahvaljujući adenozinu češnjak sprječava nastajanje krvnih ugrušaka. Aminokiseline i organske komponente iz češnjaka koje sadrže sumpor smanjuju razinu „lošeg“ kolesterola , odnosno LDL kolesterola. Češnjak ima utjecaj i na širenje krvnih žila (vazodilatatorni učinak) na perifernim krvnim žilama tj. na suženim krvnim žilama glave, nogu i oka. Održava elastičnost krvnih žila i smanjenje viskoziteta krvi.  Čisti tijelo od otrova i potiče rad jetre i bubrega i tako pospješuje mokrenje.

Za češnjak još kažu da pomaže kod reume, astme, šećerne bolesti, glavobolje, umora i nesanice, a kod bronhitisa olakšava iskašljavanje sluzi.  Dobar je i kod želučanih tegoba izazvanih bakterijom Helicobacter pylori.

Natura line kapsule češnjaka sadrže i dodatak koenzima Q10 koji pomaže u boljem radu organizma i podiže imunitet.

 

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (=1 kapsula):ulje češnjaka standardiziran na 0,24% alicina 465 mg; koencim Q10 10 mg; cink 10 mg (100PU*%)

PU*=preporučeni dnevni unos

Sastojci: Ulje češnja češnjaka (Allium sativum ); ubidekarenon; tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid; cinkov oksid; želatina; bojilo E 172

Upute za upotrebu: Popiti jednu( 1 ) kapsulu 1 puta na dan.

Napomena: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama .

Šifra artikla: 99992866

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,21 / kps


Kategorije: -


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.