Ovaj proizvod više nije dostupan. Sve proizvode možete pogledati OVDJE.

Solgar balance rhodiola complex 60 kapsula

Solgar balance rhodiola complex 60 kapsula

Proizvođač: Solgar

€ 38,18

Stres postaje naša svakodnevica i iznimno štetan, pa čak i opasan po naše zdravlje. To potvrđuju istraživanja koja također pokazuju da gotovo dvije trećine Hrvata, odnosno 60%, osjeća srednju razinu stresa, a čak 30% osjeća visoku razinu stresa.

  • Ekstrakt korijena crvene Rodiole (Rhodiola rosea) Rhodiola rosea klasificirana je kao adaptogen zbog svoje sposobnosti povećavanja otpornosti organizma na fizičke, kemijske i biološke stresore, dok ima ulogu i u „normalizaciji rada organizma“. Studije pokazuju da rodiola može pomoći tijelu u uravnoteženijem upravljanju stresnim situacijama, a istraživanje provedeno na pojedincima koji pate od umora povezanog sa stresom utvrdilo je da suplementacija rodiolom smanjuje kortizol u slini, smanjuje umor povezan sa stresom i poboljšava koncentraciju.
  • Ekstrakt korijena sibirskog ginsenga (Eleutherococcus senticosus) Sibirski ginseng povećava toleranciju organizma na jake stresore, regulirajući proizvodnju i izlučivanje bubrežnih hormona. Ekstrakt korijena sladića (Glycyrrhiza glabra) Glicirizin, spoj koji se nalazi u sladiću, metabolizira se u gliciretinsku kiselinu u crijevima. Istraživanja pokazuju da gliciretinska kiselina neutralizira učinke nedostatka hormona nadbubrežne žlijezde.
  • Ekstrakt rimske kamilice (Chamaemelum nobile) Kamilica se tradicionalno koristi za ublažavanje stresa i tjeskobe. Osim toga pojačava osjećaj smirenosti i opuštenosti.
  • Magnezij bisglicinat Magnezij djeluje sinergistički s pantotenskom kiselinom, vitaminom C, vitaminom B6 i cinkom na zdravlje nadbubrežne žlijezde i sintezu hormona stresa.
  • Pantotenska kiselina Pantotenska kiselina (vitamin B5) je prekursor koenzima A koji je potreban za sintezu različitih hormona, uključujući i hormone nadbubrežne žlijezde.
  • L- Tirozin Prilikom stanja stresa naša nadbubrežna žlijezda izlučuje katekolamine (adrenalin, noradrenalin i dopamin). Ovi hormoni sintetiziraju se iz aminokiseline tirozin, a kod dugotrajnog stresa rezerve se iscrpljuju.

Šifra artikla: 0100004827

Sadržaj: 60,00 kps

Jedinična cijena: € 0,64 / kps


Kategorije: Stres, nesanica i depresija, Samoliječenje


Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.