Hermes Calcimed C 20 šumećih tableta

Hermes Calcimed C  20 šumećih tableta

Proizvođač: Hermes

€ 9,46

Dodatak prehrani za zdravije kosti
S okusom naranče – bez šećera

SASTOJCI
Aktivna tvar: 1 šumeća tableta sadrži 1.500 mg kalcij karbonata, što odgovara 600 mg iona kalcija (75% RDA) i 300 mg vitamina C (500 % RDA).

OSTALI SASTOJCI:limunska kiselina, jabučna kiselina, natrij-karbonat, rižin škrob, kalij-acesulfam, aspartam, saharin-natrij, bojila (cikla, riboflavin natrij-5-fosfat) i aroma naranče.

NAPOMENA:Pogodno za dijabetičare.

KAD SE UPOTREBLJAVAJU HERMES CALCIMED® C ŠUMEĆE TABLETE?
Za sprječavanje manjka kalcija u organizmu kod povećanih potreba (npr. kod rasta, trudnoće, u razdoblju dojenja). Kao podrška tijekom liječenja osteoporoze i kao dodatak prehrani za jače kosti.

POSEBNE NAPOMENE

  • Potrebno je pridržavati se preporučenog dnevnog unosa.
  • Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
  • Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog roka valjanosti.
  • U slučaju teže bolesti, prije upotrebe potražiti savjet liječnika ili ljekarnika.
  • U slučaju bilo kakvih nuspojava potražiti savjet liječnika ili ljekarnika.

KAD NE SMIJETE UPOTRIJEBITI HERMES CALCIMED®C ŠUMEĆE TABLETE?
Kod visokih koncentracija kalcija u krvi Hermes Calcimed®C šumeće tablete ne smiju se koristiti. Ne smiju se primijeniti kod predoziranja vitaminom D, određenih tumora, kao što su karcinom pluća, bronha, dojke, bubrega i nekih oblika malignih bolesti krvi.

KAD PRIJE UPORABE HERMES CALCIMED® C ŠUMEĆIH TABLETA TREBA POTRAŽITI SAVJET LIJEČNIKA?
Kod smanjene funkcije bubrega i bubrežnih kamenaca (napomena: prije korištenja upitajte liječnika za savjet ako u obitelji imate slučajeva s kalcijevim bubrežnim kamencima). Kod poremećenog izlučivanja kalcija i smanjene koncentracije fosfata u krvi.

KOJE SU MJERE OPREZA NA KOJE MORATE OBRATITI PAŽNJU?
Tijekom korištenja Hermes Calcimed® C šumećih tableta povećava se izlučivanje kalcija u mokraći. U prvim mjesecima korištenja postoji sklonost taloženja kalcijevih soli i mogućnost stvaranja kalcijevih bubrežnih kamenaca, što se može se izbjeći uzimanjem većih količina tekućine.

KOJI DRUGI LIJEKOVI I TVARI UTJEČU NA DJELOVANJE  HERMES CALCIMED® C ŠUMEĆIH TABLETA?
Vitamin D povećava djelovanje Hermes Calcimed® C šumećih tableta. Lijekovi za izlučivanje mokraće smanjuju izlučivanje kalcija. Kod istovremenog korištenja Hermes Calcimed® C šumećih tableta i navedenih tvari potrebno je povremeno pratiti koncentraciju kalcija u krvi.

KAKO HERMES CALCIMED® C ŠUMEĆE TABLETE UTJEČU NA ISTOVREMENO UZIMANJE DRUGIH LIJEKOVA?
Kad se tijekom korištenja poveća koncentracija kalcija u krvi, povećava se i osjetljivost prema određenim lijekovima, kao što su lijekovi za jačanje rada srca. Između uzimanja Hermes Calcimed® C šumećih tableta i drugih lijekova mora proći najmanje 2 sata.

KAKO SE KORISTE HERMES CALCIMED® C ŠUMEĆE TABLETE?
Jednu tabletu dnevno otopiti u čaši vode i popiti uz jelo ili između obroka. Hermes Calcimed® C šumeće tablete mogu se koristiti tijekom dužeg razdoblja, nakon savjetovanja s liječnikom.

Pakiranje
Tuba sa 20 šumećih tableta.

Uvjeti čuvanja 
Čuvati na suhom mjestu, izvan dohvata djece. Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog roka valjanosti.

Šifra artikla: 99918859 Dodaj u košaricu

Sadržaj: 20,00 kom

Jedinična cijena: € 0,47 / kom


Kategorije: Problemi s kostima, zglobovima ili mišićima, Samoliječenje


Vezani proizvodi

Pitajte nas

Ako imate kakvih pitanja rado ćemo Vam odgovoriti! Najdraže nam je popričati s Vama uživo u ljekarni, ali dostupni smo i na niže navedenim kontaktima naših ljekarničkih jedinica.